Vier tips voor meer geduld en optimisme

In een wereld waar alles sneller en efficiënter moet gaan, is geduld een zeldzaam goed geworden. Een eigenschap die als het ware uit het woordenboek van de menselijke geest is geschrapt.

Nochtans kan geduld een geweldige ‘deugd’ zijn. Geduld is immers synoniem van meer innerlijke rust en harmonie.

Ongeduld leidt immers alleen maar tot stress, spanning, conflicten en, in extreme vorm, zelfs tot agressie in het verkeer, op de werkvloer en in het gezin.

Met de volgende vier tips leer je om meer geduld in je leven te ontwikkelen. Maak er gebruik van. Ze werken helend voor lichaam en geest.

Vier tips voor meer geduld en optimisme 

1. Besteed geen aandacht aan je negatieve emoties

Voel je ongeduld, frustratie, spanning opkomen? Stop dan en ga er even uit, tel tot tien, adem een paar keer diep in en uit, druk op je geestelijke ‘delete’-knop en word rustig.
Laat je niet verleiden om negativiteit met negativiteit te beantwoorden. Reageer niet op iemand die tegen je schreeuwt, maar blijf rustig en kalmeer de persoon in kwestie. Geef het goede voorbeeld en toon dat het ook anders kan: rustiger en vriendelijker.

2. Maak met jezelf de afspraak om geen enkele taak onafgewerkt te laten

Maak een lijst met al je onafgewerkte taken en werk er één per dag

zelfbeeld

volledig af. Maak een deadline voor elke taak en hou je eraan, wat er ook gebeurt. Hoe minder onvoltooid werk je liggen hebt, des te sneller je vooruit zult gaan om je doelen te bereiken.

3. Wees geduldig met mensen die je irriteren of vervelen

Cultiveer geduld met mensen die je irriteren of jouw energie willen stelen met negatieve opmerkingen of geklaag. Probeer hen te begrijpen en tracht hen toch op een positieve manier te bejegenen. Kalm en ontspannen blijven, zal ook op hen uiteindelijk een positieve invloed hebben. Doe dit en je zult merken dat jouw innerlijke kracht elke dag zal toenemen.

4. Als je doelen stelt, neem dan niet de gemakkelijkste weg

Ook al is de weg naar succes lang en hobbelig, het zal je helpen om geduld en volharding te ontwikkelen en je brandend verlangen levend te houden om je doel te bereiken. Blijf uit je comfortzone komen door grote doelen in kleine stappen te verdelen die je dag na dag kunt realiseren.

Gebruik deze vier tips in de uitbouw van je eigen succesformule voor je leven. Verlangen, volharding en hard werken in combinatie met geduld zullen je helpen om alles te bereiken wat je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.