Verander je leven met Silva-meditatie

In een overspannen wereld waarin rust, stilte en harmonie een kostbaar zijn geworden, rijzen de cursussen meditatie en mindfulness uit de grond. Vele mensen ontvluchten het lawaai en het eindeloze gepalaver waaraan zij dagelijks worden blootgesteld. Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust en uiterlijke stilte? Ontdek in deze blogspot dan de kracht van Silva-meditatie.

José Silva en zijn methode

Silva-meditatieJosé Silva werd geboren in 1914 in Laredo-Texas. Na zijn studies elektronica bouwde hij een bloeiende zaak op als radiohersteller. Zijn grote kennis van elektronica deed in hem ook een grote passie groeien voor de werking van het menselijk brein.

Hij deed decennialang wetenschappelijk onderzoek naar de werking van hersengolven. Hij ontdekte dat alfa-golven de mens in een ontspannen toestand kunnen brengen. Zo ontstond zijn Silva-methode, een vorm van meditatie met gebruik van visualisatietechnieken.

Begin jaren zeventig kreeg zijn methode internationale weerklank en werden er jarenlang Silva-instructeurs opgeleid over de hele wereld. José Silva schreef een aantal boeken waarvan The Silva Mind Control Method of Mental Dynamics het bekendste is. In Vlaanderen en Nederland is het boek verkrijgbaar onder de titel Alfa-training. Zijn boeken zijn vertaald in 30 landen.

Na zijn dood nam zijn dochter Laura het roer van hem over. Zij is nu voorzitter van de Silva method-organization met meer dan 1000 afdelingen in meer dan 100 landen.

De essentie van Silva-meditatie

Het menselijk brein kan vibreren op 4 soorten hersengolven:

  • Het beta-niveau met frequenties van 14 tot 21 hersengolven per seconde : de bewustzijnstoestand van alertheid in relatie tot de objectieve wereld.
  • Het alfa-niveau met frequenties van 7 tot 14 hersengolven per seconde : een toestand van diepe ontspanning waarin intuïtie, creativiteit en verbeelding de kans krijgen om zich te ontwikkelen.
  • Frequenties tussen 4 en 7 hersengolven per seconde  vormen het theta-niveau : de trance-achtige bewustzijnstoestand tussen waken en slapen.
  • Het delta-niveau tenslotte, met hersengolven tussen ½ en 4 herz per seconde : de toestand van diepe, onbewuste slaap.

Stress ervaren we wanneer ons brein meer dan 21 hersengolven per seconde produceert. Ontspanning en welbehagen ervaren we vanaf het alfa-niveau.

Leren mediteren op alfa-niveau

De Silva-methode leert je om dit alfa-niveau door meditatie in een mum van tijd te bereiken. Zo kun je er zelf voor kiezenmeditatie om je rustig en ontspannen te voelen. Waar en wanneer je dit wilt.

Deze dynamische vorm van meditatie opent tevens de poort naar het onbewuste waar je echte innerlijke kracht schuilt. Twee keer per dag 15 minuten in alfa-niveau vertoeven, is ideaal om je wensen en verlangens op je onderbewustzijn over te brengen en in contact te komen met je diepste zelf.

Ben je geïnteresseerd in het aanleren van de Silva-meditatie?

Je vindt alle info op www.silvamethod.com.

In Vlaanderen en Nederland kun je terecht op www.silva.nl of www.silvamethode.be.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.