Tien manieren om een betere wereld te creëren

Vele mensen lijden onder een aantal specifieke zorgen die een rechtstreeks link met hun dagelijks leven hebben: relaties, financiële situatie, werk, … Ze dromen wel van een betere wereld, maar slagen er niet in om die in hun eigen leven te creëren.

Los van deze persoonlijke zorgen bestaan er ook ‘universele’ angsten die ons door pers en media worden opgedrongen en waar we schijnbaar geen controle over hebben. Denk maar aan een terroristische aanslag, een zware economische crisis, ziekten,…

Omdat we allemaal ‘verbonden’ zijn met dit wereldwijd collectief bewustzijn absorberen we letterlijk deze ‘angstenergie’ in onze geest, zelfs als we weinig aandacht besteden aan berichten in pers en media.

Er is niets dat je levensgeluk meer in de weg staat dan je dagelijks blind te staren op deze collectieve angstgevoelens. De gevolgen zijn dramatisch en genoegzaam bekend: depressie, burn-out, innerlijke onrust, agressie, … Negatieve gevolgen van de lage geestelijke vibraties waarop mensen denken, voelen en leven.

Ga uit van je eigen persoonlijke kracht

Overtuig jezelf ervan dat de meeste zaken die mensen angst aanjagen simpelweg nooit uitkomen. Dit leer je door uit te gaan van je eigen persoonlijke kracht.

Je trekt immers altijd datgene aan waaraan je jouw aandacht schenkt.  Ga daarom zeer zorgvuldig om metkracht dingen waaraan je denkt. Focus betekent immers alles.

Een bewuste focus op positieve dingen zal daarom helpen de negatieve uit je leven te bannen. In je eigen geest ben je immers meester van je gedachten. Onderstaande tips kunnen je zeker helpen om positever en gelukkiger te worden.

Een betere wereld voor jezelf en anderen in 10 stappen

Geef je kracht niet weg aan anderen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en geef anderen niet de schuld als het mis loopt.

Kijk niet naar films of tv-programma’s vol geweld, negativiteit of schunnigheid. Ban ze gewoonweg uit je leven.  Helaas zit de media er vol van, worden ze als ‘normaal’ beschouwd en worden er zelfs kinderogen aan blootgesteld. Kijk integendeel naar programma’s of films die je inspireren of lees boeken die je bemoedigen. Mediteer of luister naar muziek die je vervult met positieve emoties en ontspanning.

Eet geen junk food of kant-en-klare maaltijden die vol suiker en ongezonde vetten zitten. Dergelijke voeding schaadt je gezondheid én je geest. Voeding voor je lichaam is net zo belangrijk als voeding voor je geest.

Kijk niet naar het nieuws op tv. 99% van het nieuws is namelijk negatief en berust op sensatie die je in een permanente staat van angst houdt. En angst is een zeer ‘lage’ vibratie. De wereld is er heus niet zo slecht aan toe als de nieuwsberichten je willen doen geloven.

Focus alleen op wat je wilt in je leven. Je beschikt over de persoonlijke kracht om het leven van je dromen te creëren. Ook al lijkt de wereld rondom jou nergens op en bemerk je overal negativiteit. Laat de problemen in de wereld je vibraties niet naar beneden halen, maar blijf focussen op je spirituele groei. Dan pas kun je de wereld helpen en het verschil maken voor anderen.

Trek je regelmatig terug uit de wereld om te te mediteren of te ontspannen. Breng tijd door in de natuur of met vrienden.

Help anderen. Vergeving, mededogen, begrip, … zijn positieve vibraties. Toon ze dan ook aan anderenkracht en vooral aan diegenen die er nood aan hebben. Creëer zo een betere wereld om je heen. En wat je geeft, krijg je terug. Meestal in nog grotere mate.

Heb plezier in het leven. In het leven gaat het erom om gelukkig te zijn. Wacht niet tot je dit of dat hebt, maar leef en geniet NU.

Kom uit je comfortzone en zoek regelmatig het avontuur op. Ga op zoek naar momenten van ‘hoger bewustzijn’ zoals het beleven van een prachtige zonsondergang, een prachtige sterrenhemel, ga dansen, joggen, wandelen in de natuur, lach, zing, mediteer, …

Ga onophoudelijk op zoek naar de waarheid. Zoek de waarheid in alles. Stel alles in vraag. Lees spirituele boeken of volg een spirituele cursus voor zelfontplooiing.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.