Tien boeken die je leven zullen veranderen

Tien boeken die je leven zullen veranderen. Kan een titel van een blogpost nog beloftevoller klinken?

Wijsheid zit in boeken. Hoe meer je leest, hoe wijzer je dus wordt. Dit is maar een halve waarheid, want kennis en wijsheid hebben pas zin als je ze ook succesvol kunt toepassen in je leven.

Romans zijn leuk om te lezen: in de sofa met een lekkere tas koffie of aan een zomers zwembad met een lekkere cocktail. Ze verschaffen je leesplezier maar voegen niets noemenswaardigs aan je levenskwaliteit toe.

Voor boeken die van wezenlijke invloed kunnen zijn voor je manier van denken en zijn, moet je toetreden tot de wereld van spiritualiteit, psychologie, religie en  kwantumfysica.

De tien boeken die je leven zullen veranderen, situeren zich allen binnen die wereld waar er ‘meer is dan er met het blote oog te zien is’. Ik neem je graag mee op deze boeiende ontdekkingstocht…

De kracht in jezelf

Joseph MurphyDe kracht in Jezelf van de Amerikaanse auteur Dr. Joseph Murphy was mijn eerste kennismaking met de ‘onvermoede krachten’ van het onderbewustzijn. Het boek leert je om deze vermogens te ontsluiten door je onbewuste voortdurend te voeden met positieve gedachten en positieve beelden door middel van visualisatie.

De boodschap van het boek: Als we ons in een ontspannen toestand een positieve voorstelling kunnen maken van het object van ons verlangen en de realiteit ervan voelen, zal het universum reageren op onze bewuste keuze en ons verzoek aantrekken.

Alfa Training

Alfa Training bracht mij in contact met de Silva-meditatie, een dynamische Dr. José Silvameditatievorm die in de jaren zestig door dr. José Silva in Texas – USA werd ontwikkeld. De Silva-meditatie leert je om snel het alfa-niveau te bereiken, de ontspannen toestand waarin de hersenen alfa-golven produceren.

In deze meditatieve toestand ben je ontvankelijk voor positieve beelden die je door visualisatie op je onderbewustzijn kunt overbrengen. Silva-meditatie wordt wereldwijd gebruikt voor stressbeheersing, het verbeteren van je gezondheid, het afkomen van slechte gewoonten en het aantrekken van meer succes en welstand.

The Master Key System

Master Key SystemDit is The Secret-avant-la-lettre, dit Engelstalig boek van Charles F. Haanel uit 1912 dat als tijdloos klassieker beschouwd wordt op vlak van positief denken. Door de Wet van Aantrekking worden gedachten dingen die zich manifesteren in ons leven. Charles Haanel stelt in zijn boek dat de wereld “buiten” een reflectie is van de wereld “binnenin”.  The Master Key System is verpakt in een 24 weken-durende cursus met een wekelijkse boodschap en opdracht.

De twaalf poorten naar de ziel

De twaalf poorten naar de ziel is een Dan Millmanfascinerend boek van Dan Millman waarin hij toont dat ieder mens meer mogelijkheden en talenten heeft dan hij gebruikt. De twaalf poorten symboliseren twaalf inzichten die verband houden met vragen als ‘Wat is het doel van mijn leven?‘ en ‘Hoe kan ik elk moment ten volle benutten?’

De twaalf poorten zijn: Ontdek je eigen waarde / Je wil is van jou / Activeer je lichaam / Goed geldbeheer / Bedwing je denken / Vertrouw op je intuïtie / Accepteer je emoties / Zie je angsten onder ogen / Licht op je schaduw / Aanvaard je seksualiteit / Roep ,je hart wakker / Dienstbaar zijn.

De kracht van positief denken

Norman Vincent PealeNorman Vincent Peale was een vooraanstaand Amerikaans predikant uit de jaren ’60 tot ’80 en auteur van vele boeken over geloof en positief denken. De Kracht van Positief Denken is zijn grootste bestseller die in meer dan 40 talen wereldwijd werd vertaald. Dit boek handelt over de geweldige kracht van geloof. Vul je geest met geloof en alles wordt mogelijk. Norman Vincent Peale gaat dieper in op de kracht van het gebed en hoe je door geloof je eigen geluk kunt creëren.

Overwin moeilijke tijden

Dr. Robert SchullerPredikant Robert H. Schuller was in de VS, maar ook in Nederland, vooral bekend van de wekelijkse tv-uitzending Hour of Power vanuit de Crystal Cathedral in Californië. Hij schreef meer dan 30 boeken over geloof en het ‘denken in mogelijkheden’. Overwin moeilijke tijden is een van zijn grootste bestsellers.

De boodschap van het boek: Durf risico’s te nemen. Voor elk probleem is er een oplossing. Verleg je grenzen. Denk groot want geloof verzet bergen.

The Secret

Ook deze wereldwijde bestseller The Secretstaat in mijn persoonlijke Top-10. Het boek stelt dat er in ieder mens een ontzagwekkend vermogen schuilt, een verborgen kracht die we kunnen activeren door de Wet van Aantrekking. Dit is het ‘geheim’ dat aan de wereld bekend moet gemaakt worden.  Sedert de publicatie van The Secret werden al honderden boeken geschreven die dit geheim en de Wet van Aantrekking als principe hanteren.

Ik wil dat je leeft

Leo FijenDe Nederlandse tv-presentator Leo Fijen schreef dit inspirerend boek en reisde hiervoor door Europa waar hij op zoek ging naar de ‘bron die leven geeft’.

Langsheen zijn spirituele reis bezocht hij kloosters en abdijen in Denemarken, België, Nederland en Italië. Hij beschrijft ze als schitterende plekken van sacrale en religieuze rust en stilte. Hij houdt er diepzinnige en spirituele gesprekken met kloosterzusters en monniken.

In het slothoofdstuk schreef hij, samen met broeder Pius uit de abdij Koningshoven in Nederland, Tien Wegen naar de Bron in je Leven. Een fascinerend boek!

Succes met NLP

NLP, het Neuro Linguïstisch Programmeren, leert ons hoe we efficiënt kunnen NLPcommuniceren met onszelf en onze leefwereld. Succes! is een verhelderend boek over de belangrijkste NLP-technieken die je naar succes kunnen leiden in carrière en financiën, persoonlijke relaties, creativiteit, en spreken in het openbaar.

Succes! is helder geschreven voor iedereen die meer wil weten over de boeiende wereld van NLP.

Het boek inspireerde mij om zelf een NLP-opleiding te volgen.

 

De Kracht van het NU

Eckhart TolleLast but not least… De wereldwijde bestseller van Eckhart Tolle kan zeker niet in mijn lijstje ontbreken.

In dit unieke boek ontdek je dat leven in het NU-moment de enige manier is om écht gelukkig te zijn. Het NU is immers het enige moment dat je kunt ervaren en beleven. Gepieker over het verleden of zorgen over de toekomst leiden je alleen maar af van die ervaring van het moment.

Het boek is waarlijk een ‘gids voor een bewust en gelukkig leven’.

 

Ik wens de lezer heel veel leesplezier in zijn ontdekkingstocht naar meer spiritualiteit en zingeving!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.