The World Book of Happiness: op zoek naar het geluk

Deze eer is voor weinig auteurs weggelegd: je boek door de (voormalige) Europese president cadeau zien geven aan all grote Europese regeringsleiders. Herman van Rompuy was zo onder de indruk van The World Book of Happiness dat hij politiek Europa kennis wou laten maken met dit boek over ‘geluk’.

Dit is wat auteur Leo Bormans overkwam met zijn boek The World Book of HappinessBormans is gewezen hoofdredacteur van KLASSE, het overbekend tijdschrift voor het Nederlandstalig onderwijs in België. Hij is een geboren optimist. Dat bewees hij overtuigend met de uitgave van zijn eerste boek Word optimist. Het werd meteen een bestseller in Vlaanderen en Nederland.

Elke cultuur kent zijn eigen wijze van geluk

Er zijn heel wat middelen, methodes en ideeën om mensen gelukkiger te maken. En het is bewezen dat ze werken! Alleen moeten wij ervoor zorgen dat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

World Book of Happiness

Dit citaat staat op de achterflap van The World Book of Happiness en komt van Dr. José de Jesus Garcia Vega uit Mexico. Een van de 100 ‘geluksprofessoren’ die door Bormans werd gecontacteerd om wijsheden over geluk te poneren in zijn boek. 

Professoren van over de hele wereld werden benaderd om mee te werken aan het boek. In maximaal 1000 woorden dienden ze neer te schrijven wat het woord geluk betekent in hun cultuur. De boodschappen kwamen van overal. Van de VS over gans Europa en Zuid-Amerika,  Zuid-Afrika, Australië, Canada, China, India en Rusland.

Nagenoeg iedereen was bereid om mee te werken aan dit origineel en boeiend initiatief. Dit stimuleerde Leo Bormans om nog een extra uitdaging aan te gaan. Hij bracht specialisten in 50 landen bij mekaar om hun inzichten te delen.

Sleutels tot meer geluk

De verhalen uit het boek brengen een boeiend beeldgeluk van de geluksbeleving in de diverse culturen, landen en continenten. Op het einde van elk hoofdstuk worden tevens  sleutels tot meer geluk aangereikt. Alle professoren zijn het er roerend over eens dat geluk iets is waar je elke dag opnieuw moet voor kiezen. Waar ook ter wereld is geluk afhankelijk van onze manier van denken en zijn. Van onze manier van geloven en onze kijk op de wereld om ons heen.

Liefde en zingeving zijn hierbij onmisbare sleutels op de weg(en) naar geluk. De zoektocht naar geluk is universeel en is in de loop van 2000 jaar nauwelijks veranderd.

There is no way to happiness. Happiness IS the way.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.