Boekrecensie: The Secret was er 100 jaar geleden al

Miljoenen mensen lazen inmiddels The Secrethet boek dat de wereld liet kennismaken met de befaamde Wet van Aantrekking.

Maar lang voor The Secret, meer dan 100 jaar geleden zelfs, was er al de Master Key System, het Engelstalig boek van Charles F. Haanel. Een tijdloze klassieker die als voorloper van The Secret kan beschouwd worden. In 1912 gingen maar liefst 200.000 exemplaren van het boek over de toenmalige toonbanken.

The Master Key SystemThe Master Key System is net als The Secret een uitzonderlijk en intrigerend boek over de kracht van onze gedachten. Door de Wet van Aantrekking worden gedachten dingen die zich manifesteren in ons leven. Het is dus van uitzonderlijk belang voor ons levensgeluk om de ‘juiste’ gedachten te denken.

Waarom trekken sommige mensen succes, geld en welvaart aan in hun leven? En waarom hebben anderen alle moeite van de wereld om de eindjes aan mekaar te knopen? Het verschil, zegt auteur Charles Haanel, zit hem in het gebruik van de menselijke geest. De wereld “buiten” is immers een reflectie van de wereld “binnenin”. Eens de kracht van gedachten begrepen en toegepast wordt, opent dit de deur naar verbazingwekkende resultaten.

En laat dit nu net de ‘boodschap’ van The Secret zijn die 100 jaar later (opnieuw) op de wereld werd losgelaten. Deze keer weliswaar met alle mogelijke digitale technologieën, promotiekanalen en sociale media van de 21ste eeuw.

The Secret avant-la-lettre

Rhonda Byrne, auteur van The Secret, liet zich vooral inspireren door The Science of getting Rich, een ander baanbrekend boek uit de vorige eeuw over het aantrekken van rijkdom in het leven. Maar ook The Master Key System was één van haar meest geliefde inspiratiebronnen voor het schrijven van haar bestseller.

Vele bronnen vermelden ook dat The Master Key System het boek is dat Bill Gates zou hebben gelezen vooraleer hij zijn Microsoft-imperium heeft opgebouwd.

Een studieboek van 24 weken

De wijsheden in The Master Key System zijn verpakt in een 24 weken-durende cursus. De lezer krijgt elke week een boodschap met een opdracht die hij een week lang moet oefenen. Les na les en week na week wordt hij zo vertrouwd met de wijsheden van het boek. Samen vormen ze de sleutel tot het verwerven van liefde, welvaart en gezondheid in het leven.

Het boek is helaas geschreven in een vrij archaïsch Engels uit de vorige eeuw en daardoor niet vlot leesbaar. Maar wie de inspanning volhoudt, zal beloond worden met belangrijke kennis en spirituele wijsheden.

De drie grote menselijke verlangens

Haanel stelt in zijn boek dat ieder mens drie grote verlangens heeft in zijn leven: liefde, gezondheid en welvaart. Al de rest is een afgeleide van deze drie.

Honderden boeken over zelfontplooiing die na The Master Key System zijn geschreven, zijn gebaseerd op dezelfde universele principes van de Wet van Aantrekking. Dit pionierswerk van Charles Haanel verdient daarom een ereplaats op de boekenplank van iedereen die het beste uit zijn leven wilt halen.

Het boek is in wekelijkse lessen vrij te downloaden op het internet onder meer via www.thefreemasterkey.com.

Het boek is in het Nederlands te verkrijgen onder de naam De Universele Loper.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.