Over mij

Welkom op mijn blog beste lezer!

Ik ben Ludo Dehandschutter en woon op het rustige platteland in Vlaanderen, op zowat 25 km van Brussel, hoofdstad van Europa.

Je bent 18 en je wilt wat. Op 25 wil je de wereld veroveren. Na je dertigste lijken de dagen te kort voor wat je allemaal wilt realiseren. Op 40 zijn de scherpste kantjes eraf. En na je vijftigste raak je gesettled en hoeft het allemaal niet meer zo dringend.

Ik ben inmiddels 58 en hoor dus bij de zogenaamde groep van de ‘gesettleden’. Als diensthoofd communicatie heb ik het inmiddels inderdaad allemaal wel gezien. Zodat ik mij moet hoeden voor de sleur die om de hoek komt kijken. Want ’50 en routine’ is dikwijls synoniem voor ‘midlifecrisis’… En opent ook al te vaak deuren naar teveel drank, eten, vrouwen en andere zotte kuren als surrogaat voor de weemoed van de voorbije jaren… Niet meteen de gezondste manier van leven voor een overactieve vijftiger.

Een blog als godsgeschenk!

Niets van dat alles voor mij. Voor iemand die zijn roes in het schrijven vindt, openen zich de poorten van de hemel. Met het wereldwijde internet als godsgeschenk is er geen boeiender vrijtijdsbesteding dan te starten met je eigen blog. Of je er dan 40, 50 of 60 bent, maakt echt niet zoveel uit. Integendeel, meestal beschik je op die gezegende leeftijd over een pak wijsheid waar een youngster alleen maar kan van dromen. Zou het dan ook geen zonde zijn om deze wijsheid niet te delen met de wereld rondom jou?

Ik heb mijn kennis opgebouwd als autodidact. Door het lezen van boeken en het volgen van opleidingen over zelfontplooiing en spiritualiteit. Ik doe dagelijks aan Silva-meditatie, een techniek die ik sedert 2009 toepas en waarover ik een e-book schreef die je gratis op deze blog kunt downloaden.

Ik ben ook in het bezit van een attest van NLP-practitioner. En een groot bewonderaar van spirituele leermeesters als Anthony Robbins, Bob Proctor, Joe Vitale en Robert Anthony.

Waarom ‘Kies Voor Geluk’?

Ben je op zoek naar meer diepgang in je leven? Weet je diep vanbinnen dat er meer is tussen hemel en aarde dan er met het blote oog te zien is? Heb je genoeg van het negativisme en het doemdenken die onze maatschappij dagdagelijks in zijn ban houden?

Wil je je horizont verruimen door het lezen van spirituele boeken, mooie reizen te maken of sublieme muziek te ontdekken? Wil je stress uit je leven bannen en leren in het NU te leven?

Dan zal deze blog voor jou een bron van wijsheid en kennis zijn.

Een blog over geluk en wat je gelukkig maakt

Deze wereld heeft grote nood aan spirituele verandering. Dat bewijzen de cursussen mindfulness, yoga, positief denken, NLP, … die als paddenstoelen uit de grond rijzen. De mens is duidelijk op zoek naar ‘iets anders’. Boeken als The Secret, De kracht van het NU en vele anderen gaan als zoete broodjes over de toonbanken van boekhandels over gans de wereld. Ook in Vlaanderen en Nederland.

In een maatschappij waarin ‘presteren’ het sleutelwoord is, kunnen meer en mensen niet meer mee. Omdat de druk te groot wordt. Velen haken ook doelbewust af. Niet omdat ze het niet meer aankunnen, maar net omdat ze het heel consequent over een andere boeg willen gooien. Terug naar meer authenticiteit, op zoek naar de bron in zichzelf.

Deze blog is net bedoeld voor die mensen die een andere richting willen geven aan hun leven. Mensen die zich willen losweken van de banaliteit en middelmatigheid van deze wereld.

Je maakt kennis met: 

Neem het heft in eigen handen en word verantwoordelijk voor je eigen keuzes en beslissingen. Leer ‘het verschil’ in je leven te maken en zet de eerste stap naar échte verandering!

Laat vooral niet na te reageren op deze berichten. Opmerkingen, suggesties, vragen… Je krijgt er snel een antwoord op. Beloofd!

Veel leesplezier! Suggesties of vragen zijn uiteraard steeds welkom via ‘Contact’ in de menubalk.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren