Optimale gezondheid door de kracht in jezelf

Voedsel, vitamines, slaap, ontspanning, frisse lucht en lichaamsbeweging… Ieder mens heeft ze nodig voor een perfecte gezondheid. Maar er is meer nodig om je innerlijke energie optimaal te laten stromen. Echte kracht komt immers van binnen in jezelf.

Media en uiterlijke schoonheid

gezondheidOnze media-maatschappij richt zijn aandacht al te vaak op de uiterlijke symptomen van de mens. Schoonheid, fitheid, een slanke lijn, mooie en dure merkkledij, sieraden,…

Succes en kracht worden afgemeten aan uiterlijke rijkdom, pracht en praal.

Het succes van fitnesscentra, schoonheidssalons en gezondheidsgoeroes bewijzen dit. De Westerse mens is duidelijk meer bezig met het uiterlijk dan met het innerlijk. Er ‘goed uitzien’ met een perfect, slank en gebruind lichaam lijkt synoniem voor succes en gezondheid.

Het spreekwoord ‘Echte schoonheid komt van binnen‘ lijkt uit het woordenboek van de Westerse samenleving geschrapt. Kranten en tijdschriften puilen uit van foto’s en verhalen over topatleten, knappe acteurs en actrices en goeroes die allerlei diëten voor een betere gezondheid aanprijzen. Uiterlijke schijn en glitter verkopen nu eenmaal als zoete broodjes.

‘Looking good’ en ‘Feeling good’ zijn de ordewoorden van grootscheepse marketingcampagnes van cosmetica, vitaminesupplementen en wellnesscentra.

Welvaart versus welzijn

Maar waarom zitten zoveel mensen in de knoei met zichzelf? Waarom scoren depressies, burn-out en zelfdoding torenhoog op de Westerse hitlijsten, ook in Vlaanderen en Nederland?

Slaap- en pepmiddelen worden geslikt alsof het snoepjes zijn, maar bieden helaas geen afdoende remedie tegen wat er echt scheelt. Want diep van binnen gaat het mis. Daar waar geen mens komen kan: de binnenkant, de geest en de ziel van de mens.

Alleen daar zit de échte kracht. Alleen daar schuilt de bron van écht geluk.kracht in jezelf

Waarom hebben we alles maar voelen we ons toch zo leeg? Waarom leidt de wedloop naar (nog) meer welvaart steeds maar naar minder welzijn?

De kracht in jezelf

In deze samenleving lijkt er een slingerbeweging aan de gang die de balans van yin en yang terug in evenwicht kan brengen.

De toenemende aandacht voor spiritualiteit, meditatie, yoga, mindfulness,… lijken een tegengif te vormen voor de psychische leegte en de mentale eenzaamheid van vele mensen.

Door het ongekende succes van de bestseller The Secret en andere boeken over zelfontplooiing maakten miljoenen mensen kennis met de geweldige kracht van gedachten.

Ook in de moderne wetenschap worden meditatie en yoga niet langer afgedaan als zweverig new-age gedoe, maar stilaan erkend als helend voor lichaam en ziel.

In dit ‘geestelijk ontwaken‘ is optimisme op zijn plaats. Eens de kritische massa in beweging komt, staan we wellicht op de vooravond van een snelle transformatie naar meer aandacht voor spirituele waarden.

 

Lees zeker ook mijn e-book ‘De grootste krachtbron… ben je zelf. Vijf stappen naar een stressvrij leven. Klik op de afbeelding om het e-book via Amazon te downloaden.

Vijf stappen naar een stressvrij leven

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.