Leef volgens de gouden regel

Wil je dat alles in je leven gemakkelijker, zinvoller, eenvoudiger en gelukkiger wordt? Pas dan het geheim van de gouden regel toe in alles wat je denkt, doet en zegt.

Volg de gouden regel

Deze gouden regel werd 2000 jaar geleden al uitgesproken. En hoewel de meeste mensen in deze maatschappij onverschillig zijn geworden tegenover de toepassing ervan, heeft hij nog niets aan kracht ingeboet.

We hebben hem allen al duizenden keren gehoord, maar hier is hij dan:

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.

bijbelHet zijn misschien de belangrijkste woorden uit de Bijbel, het best verkochte boek ter wereld. Uitgesproken door Jezus tijdens zijn missie op deze aarde.

De boodschap van de gouden regel

De werkelijke boodschap van de gouden regel kan ook als volgt gedefinieerd worden: Vraag jezelf af wat je wilt dat anderen voor je doen en doe dit dan voor hen.

Maar wacht vooral niet af en neem zelf als eerste het initiatief… Want je zult krijgen wat je geeft. Dit is de Wet van Aantrekking in volle actie.

Als iedereen op deze aarde aan deze gouden regel zou denken alvorens te praten of te handelen, beeld je dan eens in hoe krachtig dit zou zijn. Het zou letterlijk de wereld veranderen. De wereld verbeteren lijkt je misschien een onmogelijke taak, maar begin alleen maar bij jezelf en dit zou al een dramatische impact hebben op alles en iedereen die je ontmoet.

De boodschap in een andere versie…gouden regel

GEEF aan anderen wat jezelf nodig hebt… Een andere versie van dezelfde boodschap, maar daarom niet minder krachtig. Lees het opnieuw en laat de woorden rustig bezinken.

Neem eens een week de proef op de som en doe het gewoon. Geef liefde, vergeving, bemoediging, een glimlach, een schouderklopje, geld, … eerst aan anderen en je zult snel merken dat alles opnieuw in veelvoud naar je toe komt.

De reden waarom dit niet gebeurt, is omdat mensen denken dat ze ‘te weinig’ hebben om te geven. Of zich niet belangrijk genoeg vinden. Een bewustzijn van schaarste of gebrek is vaak de oorzaak. Want om de andere te kunnen ‘beminnen’ moet je eerst van jezelf (leren) houden.

Jouw woorden en daden kunnen anderen naar beneden halen of ze kunnen anderen opbouwen. Begin daarom vandaag nog om de GOUDEN REGEL de motor te maken van al je woorden, handelingen en je beslissingen.

Doe dit bewust en zoek steeds naar de waarheid in je leven.

Kleine stapjes leiden naar grootse dingen

Start vandaag nog en stuur iemand een bemoedigende mail of berichtje. Zorg ervoor dat iemand zich goed voeltgouden regel dankzij jou. Wees positief en vreugdevol in contact met anderen. Wees vriendelijk tegen vreemden: de kassierster in de supermarkt, de postbode, de kelner in het restaurant, … Kleine dingen die een groot verschil kunnen maken en de wereld een stukje beter en vriendelijker zullen maken… Wat indien iedereen dit nu eens zou toepassen?

Het lijkt misschien niet altijd gemakkelijk want iedereen zit met zijn dagelijkse zorgen en beslommeringen. Maar je zult er van staan kijken hoe beter jouw leven en dan van anderen zal worden als je leert te leven volgens de gouden regel.

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Klik hier voor een eCursus Betere Relaties met Iedereen

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.