Het grote belang van keuzes

De Amerikaan William James, pionier in filosofie en psychologie, zei ooit:

Het leven is alleen maar een opeenstapeling van kleine keuzes, praktisch, emotioneel, mentaal en intellectueel. Ze leiden ons naar geluk of naar verdriet.

William James zegt daarbij ook dat deze keuzes veranderd kunnen worden.  Maar alleen stapsgewijs, één voor één. Onze dromen en verlangens scheppen onze werkelijkheid, maar onze keuzes leiden onherroepelijk naar onze bestemming.

The Other 90%In zijn boek The Other 90% heeft auteur Robert K. Cooper het over die weg naar onze bestemming. We creëren onze bestemming namelijk van moment naar moment. Want elk moment van elke dag kiezen we voor geluk of voor verdriet. Voor het kruis of voor de verrijzenis.

Elke keuze van elk moment brengt ons dichter of verder van ons doel. En die keuze is steeds aan jou! Succes kun je dan ook alleen maar hebben als je keuzes maakt die je dichter bij je levensdoelen brengen.

De macht van gewoonten

Welke gewoontes van jezelf storen je mateloos? Wat zou je moeten doen om ze efficiënt aan te pakken en er vanaf te komen? Denk hierover na en schrijf het neer. Werk er dan aan. Dag na dag. Deze kleine keuze van een slechte naar een goede gewoonte zal een wereld van verschil maken in je leven…

Van roker naar niet-roker… Van ongezond naar gezond… Naar een fitter en langer leven… Meer energie om te bereiken wat je wilt.  Van een doemdenker naar een positief denker die optimistisch in het leven staat.

Vul zelf maar in en pool slechte gewoontes om naar positieve. En val je terug in je slechte gewoonte, kom dan terug, herpak je en ga door… Train jezelf op die manier naar gezondheid, succes, geluk,…

Welke goede gewoonten dienen jou? Wat brengt er het beste in jou naar boven? Wat leidt jou naar geluk en succes? Identificeer ze en voed ze. Bouw je hele leven op rond deze goede gewoonten.

Verspil dan nooit nog een dag zonder jouw goede gewoonten te voeden en kleine stapjes te zetten naar meer geluk, harmonie en succes in je leven.

Doe het en maak zo het verschil in je leven!

 

De Sleutels van Geluk en Succes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.