Het enige wat er toe doet in het leven: je relaties met jezelf en anderen

Bestaat er een magische formule voor een gelukkig leven? Neen, maar zonder een goede relatie met jezelf en anderen zal het nooit lukken.

Een heerlijke cocktail van liefde en romantiek, leuk werk, veel geld, de relaties met jezelf en anderen,… als recept voor een fantastisch en succesvol leven?

Volgens een recente Amerikaanse studie zijn er 7 factoren die bijdragen tot een gelukkig, gezond en succesvol leven:

  1. Opvoeding
  2. Een stabiele relatie of huwelijk
  3. Een gezond lichaamsgewicht
  4. Niet roken
  5. Geen misbruik van alcohol
  6. Voldoende beweging
  7. Bevredigende sociale relaties

Prioriteit nummer 1: je relaties met jezelf en andere mensen

RelatiesEen succesvol en gelukkig leven gaat dus niet zozeer om veel bezit of rijkdom, noch om het maken van een briljante carrière, maar wel om menselijke verbondenheid met je partner, ouders, kinderen, familie, vrienden, collega’s, buren, …

Zonder deze verbondenheid verliest het leven zijn kleur, hoe rijk of succesvol je ook bent. Daarbij is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Want ziekte is de oorzaak van veel pijn en verdriet en zonder gezondheid kan je ook niet gelukkig zijn.

Kijk even terug op je eigen leven… Je zult ongetwijfeld merken dat je meest betekenisvolle ervaringen te maken hebben met geboorte, huwelijk, vieringen, feesten, … En in mindere momenten behoort het verlies van dierbaren helaas ook tot de meest intense gebeurtenissen.

En in tijden van pijn en lijden, verlies, ziekte en dood, helpen geenRelaties magische formules of adviezen. Dan telt alleen de helende aanwezigheid van anderen om je heen.

Wanneer we alleen maar aan onszelf denken, roepen we meteen ook een halt toe aan onze eigen groei en ontwikkeling. Je kunt pas echt betekenis geven aan je leven als je zorg draagt voor je geliefden en toont dat je van hen houdt.

Gelukkig biedt onze samenleving talloze kansen om dagelijks een beetje van onszelf te geven aan anderen: van onze talenten, onze gaven, onze liefde, ons begrip, aandacht en bekommernis.

Bemin je naaste als jezelf… 

BijbelOok tweeduizend jaar geleden sprak iemand deze historische woorden uit die werden opgetekend in het bekendste en meest verkochte boek aller tijden. Ook vandaag zijn die woorden nog steeds brandend actueel en de sleutel tot een gelukkig en zinvol leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.