Een grote wijsheid van de Dalai Lama

Deze grote wijsheid van de DALAI LAMA kan je leven veranderen.

dalai lama

Het NU-moment is het enige moment waarop je echt leeft. Gisteren is onherroepelijk voorbij en morgen geeft zijn geheimen nog niet prijs. Maak daarom van elk moment het beste en het zal steeds opnieuw tot de mooie herinneringen van je leven gaan behoren.

Spijt, wrok en schuldgevoel zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Elk moment ten volle beleven, betekent ook dat je niet denkt aan de toekomst of aan wat zou kunnen gebeuren. Laat dan ook alle zorgen over de toekomst los en pieker niet over gisteren want dit komt nooit meer terug. Schenk je volle aandacht aan het NU-moment.

Dankbaar voor het leven

Streef daarom niet morgen naar geluk, maar geniet er vandaag van. Kijk niet uit naar je volgende vakantie, je volgend etentje, concert of uitstap. Maar geniet van elk moment dat je mag leven en ademen. En wees er dankbaar voor.

Dit is wat de Dalai Lama ons wil zeggen. Dezelfde wijsheid vind je ook terug in het inspirerend boek De Kracht van het NU van Eckhart Tolle. Een boek dat je leven op een hoger niveau kan tillen en je zal leren hoe je echte innerlijke vrede diep in jezelf kunt vinden.

Wees dan ook bewust van het NU. Denk niet aan gisteren of morgen, maar geniet NU van alle kleine en grote dingen die je levenspad kruisen. Het lekker geurende kopje koffie in de morgens, die prachtige bloem in je tuin, die mooie zonsondergang, het heerlijke etentje met je partner, gek doen met je kind of kleinkind, die prachtige muziek van je lievelingsgroep,… Honderd en een dingen die jou en je geliefden intens gelukkig kunnen maken. Wees een meerwaarde voor de wereld door intens te leven en een voorbeeld te zijn voor anderen!

PLUK DE DAG EN WEES DANKBAAR VOOR ELK MOMENT!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.