Eckhart Tolle leert je in het NU te leven

Eckhart Tolle kende met zijn boek De Kracht van het NU (The Power of Now) wereldwijd succes. De kracht van dit uitzonderlijke boek schuilt hem in de eenvoud. Eckhart Tolle beschrijft glashelder wat je moet doen om te leren leven is het NU.

Eén van de belangrijkste stellingen van Eckhart Tolle in zijn boek is de volgende:

Eckhart TolleWaar je ook bent, wees er totaal. Als je in een situatie ongelukkig bent heb je drie keuzes:

  • Ga weg uit deze situatie.
  • Verander de situatie.
  • Aanvaard de situatie en neem er vrede mee.

Als je de volle verantwoordelijkheid voor je leven wilt nemen, zal je steeds één van deze drie keuzes moeten maken. En de gevolgen van die keuze aanvaarden. Geen excuses. Geen twijfel of onzekerheid. Geen negatief oordeel. Alleen aanvaarding en volkomen loslaten: twee kernbegrippen in het boek van Eckhart Tolle.

Wat een geweldige wijsheid om meer geluk en innerlijke vrede in je leven en dat van anderen te brengen. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor wat er in je leven gebeurt. Jij hebt de touwtjes in handen om komaf te maken met gepieker over verleden of toekomst.

Het NU is het enige moment waarin je kunt leven en waarin je dingen kunt veranderen of bereiken. Gebruik daarom elk moment van je leven alsof het je laatste is en leef voluit.

Haal alle stress uit je leven

Ervaar je momenteel stress in je leven? Staat die stress je geluk in de weg? Identificeer dan de oorzaak van die stress en geef het een naam. Maak dan één van de drie mogelijke keuzes: ga weg uit de situatie, verander ze of aanvaard ze volkomen.

Neem de verantwoordelijkheid voor je leven, maak een keuze en aanvaard de gevolgen. Geen negativisme en geen uitvluchten.  Kiezen vanuit je persoonlijke kracht is een vreugdevolle en transformerende ervaring.

De Kracht van het NU: een eye-opener

Lees De kracht van het NU want het boek kan je leven veranderen.

Eckhart Tolle werd geboren in Duitsland en is auteur van spirituele boeken waarvan De Kracht van het NU zijn bekendste is. Het werd een bestseller die vertaald is in meer dan 30 talen. Tolle is tevens één van de grootste spirituele leiders van het moment.

Ook Een nieuwe aarde – Dé uitdaging van deze tijd scoorde zeer hoog op de lijsten van meest verkochte boeken. Eckhart Tolle geeft overal ter wereld lezingen en meditaties en was ook al te gast in Nederland.

Een paar bekende spreuken van Eckhart Tolle

In het verleden gebeurt niets meer.

Alle problemen zijn illusies van het verstand.

Is dit moment je vijand of je vriend?

Vraag niet ‘wat wil ik van het leven’. Maar wat wil het leven van mij? 

Kom alles te weten over Eckhart Tolle en zijn boodschap op www.eckharttolle.com.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.