De wondere muziekwereld

De wondere muziekwereld is er voor iedereen… Muziek is dé universele taal die mensen overal ter wereld samenbrengt op festivals, concerten, fuiven en feesten. Verenigd in vreugde, geluk en euforie. Maar ook in pijn en verdriet kan muziek een katalysator zijn van troost en ondersteuning.

muziek

Muziek kan zielsgelukkig maken. En daarom is deze rubriek dan ook op zijn plaats in een blog over alles wat een mens gelukkig kan maken.

John Miles zong het in zijn wereldbekend nummer:

Music was my first love and it will be my last. To live without my music would be impossible to do…’

 

muziekMet muziek kan je je eigen droomwereld creëren. In de beslotenheid van je eigen knusse plekje thuis. In de cocon van de oortjes die aangesloten zijn op iPod, iPad of Hi Fi. Op een zonnig terrasje, in de tuin, of voor de haard op weemoedige herfst- en winteravonden.

Ook voor mij maakt muziek een onmisbaar deel uit van mijn leven. En ik hou van vele genres: van pop, rock, new age tot klassiek. Van Sigur Ros, Moby, Mogwai, War on Drugs tot Max Richter, Arvo Pärt, Gustav Mahler, Bach en Beethoven.

In mijn blogposts over muziek laat ik je kennismaken met mijn favoriete artiesten. Of neem ik je mee naar concerten. Of bespreek ik nieuwe albums. Ik ben alvast benieuwd naar jouw mening.

Welkom in de muzikale droomwereld van Max Richter

An Evening with Sigur Ros: briljante perfectie

Bewaren

Bewaren