De drie belangrijkste beslissingen in je leven

De drie belangrijkste beslissingen in je leven hebben te maken met de drie volgende vragen:

1. Wat ga je doen?
2. Met wie?
3. En waar?

We staan in deze blogpost stil bij de mogelijke antwoorden en de keuzes die je dagelijks maakt om ze in te vullen.

Wat ga je doen in je leven? Met wie en waar?

Stel jezelf de vraag: ‘Doe ik wat ik graag doe?’. Geeft het mij voldoening en maak ik daarmee het verschil voor mezelf en voor anderen? In welke mate benadert het mijn ‘ideale manier van leven‘?

Je perfecte baan

  • Zou ik dit werk ook gratis willen doen?
  • Heeft mijn werk waarde voor mezelf en voor anderen (die mij ervoor betalen)?
  • Biedt mijn baan voldoende uitdaging en kan ik er mijn talenten voldoende in ontplooien?

perfecte baanAls de antwoorden op deze vragen je niet bevredigen, sla dan niet meteen in paniek…  Als je met je baan alle rekeningen kunt betalen en je gezin kunt onderhouden, ben je al een eind op weg. Een voldoe je al aan de belangrijkste verantwoordelijkheid in je leven.

Maar als je baan je geen enkele bevrediging meer kan brengen en je op geen enkele manier meer kan motiveren, is het wel de hoogste tijd om te veranderen. Ga op zoek naar een andere baan, maar doe dit steeds vanuit je innerlijke kracht. Ga daarom uit van je talenten en schrijf neer wat je echt wilt.

Visualiseer dan je ideale baan en zie, hoor en voel jezelf er optimaal in functioneren. Onderneem pas nadien geïnspireerde actie om die baan aan te trekken die bij jou perfect zal passen. Doe dit stap voor stap en laat geen twijfel of ontmoediging toe.

De perfecte partner

De vraag ‘met wie?’ gaat uiteraard vooral over de partner waarmee je je leven wilt delen. Maar ze geldt ook voor de mensen waarmee je ganse dagen op de werkvloer moet doorbrengen.

Ook zij spelen een heel belangrijke rol in je leven: je baas, collega’s, medewerkers, klanten,… bepalen in grote perfecte partnermate de voldoening in je werk en het succes in zaken. Voldoening of ontgoocheling in je werk heeft heel veel te maken met de relaties op de werkvloer en de manier van communiceren met mekaar.

Want door voor die specifieke baan te kiezen, kies je uiteraard ook je toekomstige collega’s of medewerkers. En je krijgt steeds wat je geeft. Wees steeds vriendelijk, correct en integer en je zult ook zo door anderen behandeld worden. Een positieve houding is tevens ook de beste garantie op succes en promotie.

Wordt het jou toch te bar en moet je blijven functioneren in een negatieve en deprimerende werksfeer? Aarzel dan geen moment om andere en betere oorden op te zoeken. Wees niet bang en durf het risico te nemen om van werk te veranderen.

Ben jezelf baas, manager of diensthoofd in een onderneming? Werf dan niet alleen medewerkers aan op basis van hun deskundigheid en talenten, maar hou ook rekening met persoonlijkheid en karakter. Zo weet je snel of het klikt en je met plezier met iemand zult kunnen samenwerken.

De perfecte plaats om te leven

Waar je leeft en werkt is ook van groot belang voor de harmonie in je leven. De omgeving waarin je kiest om te wonen, bepaalt in grote mate je levensvreugde en geluk. Hou je van de stad? Of eerder van het platteland? Of de kust? Kies de plaats waar jij en je partner zich het beste thuis voelen, uiteraard voor zover het budget het toelaat.

perfecte plaatsLaat je zeker niets door anderen opdringen. Misschien moet je in een eerste fase je woning kiezen in functie van de nabijheid van je werk. Maar eens je hoger op de ladder van succes kan klimmen, krijg je hierin meer vrijheid en keuze. En in dit digitale tijdperk behoort ‘werken van thuis uit’ meer een meer tot de praktische mogelijkheden.

Zorg er alleszins voor dat het plaatje zo perfect mogelijk klopt. Dicht bij huis kunnen werken en minder verdienen is dikwijls te verkiezen boven ver weg werken en meer verdienen.

Stel prioriteiten voor de algemene levenskwaliteit, niet alleen van jezelf, maar ook van je partner en je gezin.

Breng alles in je leven in harmonie

Ben je jong of oud, sta je aan het begin van een carrière of genietend van een welverdiend pensioen: iedereen is hoe dan ook in staat om bevredigende antwoorden te vinden op deze drie vragen.

Start er vandaag nog mee om ‘jouw’ beste antwoorden op de vragen te verzinnen. En ga dan aan de slag om ze realiteit te laten worden in je leven.


Boetseer zelf het leven van je dromen want alleen
jij bent de architect van je eigen geluk.

Klik hier voor het e-book De Sleutels van Geluk en Succes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.