Boekrecensie: Hoe krijg je een beter zelfbeeld en activeer je je levenskracht?

Chris Lenaerts is een Antwerpse kinesiste die met Grijp je Leven haar derde boek heeft geschreven. Zij is gespecialiseerd in relaxatietherapie. In dit boek toont ze je de weg naar een beter zelfbeeld om zo je levenskracht te activeren.

Angst en spanning ontstaan vooral bij mensen met een laag zelfbeeld. Zij cijferen zichzelf weg en houden steeds rekening met wat anderen denken of zeggen. Meestal zijn het ook mensen die zeer gevoelig en perfectionistisch zijn en daardoor gemakkelijke ‘slachtoffers’ voor angsten, stress en emotionele spanningen.

Angst en spanning zuigen echter je energievoorraad leeg en leiden tot slapeloosheid, onrust en onzekerheid. Die mentale onrust leidt op zijn beurt tot klachten zoals vermoeidheid, depressie en burn-out. Mensen komen op die manier in een vicieuze cirkel terecht die zeer moeilijk te doorbreken is. Professionele hulp is dan aangewezen.

Een beter zelfbeeld met helend herstel 

In haar boek Grijp je leven gaat Chris Lenaerts dieper in op deze problematiek. Zij leed zelf jarenlang aan chronische hyperventilatie en is dus een ervaringsdeskundige die mensen met dezelfde angstsyndromen op weg kan helpen naar herstel.

Chris Lenaerts zegt over zichzelf:

‘Ik heb zelf al lang geen klachten meer. Ik heb een grote innerlijke rust en ken geen noemenswaardige angsten. Mensen vragen me regelmatig: Chris, waar haal je dat optimisme en die levenskracht vandaan. Wat is je geheim? Een optimistische levenshouding is belangrijk, zeker. Het voornaamste is echter je bewust worden van je innerlijke levenskracht en die actief uitbouwen. Ook het herkennen van energievreters en daar verstandig mee omgaan is essentieel voor een evenwichtig en gelukkig leven.’

Meteen het recept voor helend herstel en genezing en de belangrijkste boodschap uit ‘Grijp je leven’.

Zij begeleidde inmiddels honderden mensen die worstelen met angstsyndromen en ontwikkelde een eigen succesvolle methode. Aan de hand van praktische opdrachten en tips helpt ze haar patiënten op weg om hun zelfbeeld op een realistische manier te verhogen en hun levenskracht te activeren.

Ze legt door middel van heel wat praktische tips en oefeningen uit hoe je energievreters uit je leven kan bannen en de deur open kan zetten voor energieschenkers. In een extra bijlage achteraan het boek vind je ook tal van handige relaxatie-en ademhalingsoefeningen die helpen om spanningen te verminderen.

Een laag zelfbeeld herstellen en de wurgende angst en spanning op een succesvolle manier aanpakken: het vergt tijd, toewijding en wilskracht. Het is een proces van vallen en opstaan maar de inzet wordt beloond met een vrij, vreugdevol en gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.