Boekrecensie: De monnik die zijn Ferrari verkocht: het geheim van geluk

Misschien wel de beste titel ooit voor een boek… Een prachtige fabel over het vervullen van je dromen en het bereiken van je bestemming. Ben je op zoek naar geluk? Lees dan de De monnik die zijn Ferrari verkocht’ van de Amerikaanse auteur Robin Sharma. Zijn boeken over leiderschap en persoonlijke ontplooiing zijn  in meer dan 60 talen gepubliceerd en worden door miljoenen mensen wereldwijd gelezen.

De essentie van ‘De monnik die zijn Ferrari verkocht’

gelukIn zijn boek gaat Robert Sharma op zoek naar ‘geluk’ dat je volgens hem pas kunt vinden door de volledige controle over je eigen leven te krijgen en meester te worden over je eigen lot.

Hij heeft het in zijn boek ook over de ‘7 tijdloze deugden van een verlicht leven’. Klinkt wat zweverig misschien, maar de 7 deugden zijn praktisch heel toepasselijk op alle aspecten van je leven :

 

 

  1. Word meester over je geest
  2. Stel doelen
  3. Bewandel de weg van de nooit eindigende zelfverbetering
  4. Leef met discipline
  5. Beheers je tijd
  6. Dien anderen onbaatzuchtig
  7. Leef in het nu

Een zwakke geest leidt tot zwakke actie. Een sterke en gedisciplineerde geest, bereikt door dagelijkse oefening, kan wonderen verrichten”.  Draag daarom zorg voor je gedachten alsof ze je kostbaarste bezit zijn.

Neem 1 maand de proef op de som om in jezelf te investeren

Ga met jezelf een volledige maand de uitdaging aan om in jezelf te investeren en elke dag voluit te leven voor je doelen en idealen. Doe dit heel consequent en je zult niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook dat van alle mensen om je heen.

Het brengt je onvermijdelijk bij de vraag : ‘Waar verbind ik mezelf toe tijdens deze maand?

Denk erover na, mediteer erover, schrijf het op en stel prioriteiten. Dag na dag. Ga ervoor en kijk waar je na een maand uitkomt… En wat er in je leven veranderd zal zijn.

Maak een ‘blueprint’ van wat je wilt zijn, want alles wordt tweemaal gecreëerd: een eerste keer in je verbeelding en een tweede keer in de realiteit.

Het geheim van geluk

Word meester over je geest en ontwikkel je verbeelding. Onderneem dan actie door dagelijkse kleine stapjes te nemen die je dichter bij je doelen brengen en creëer het leven dat je wenst. Doe dit een maand lang en je zult verbaasd zijn over de positieve resultaten.

Neem geen genoegen met een middelmatig leven wanneer je geest alles kan bereiken wat het zich maar kan verbeelden. Put uit de immense kracht van je geest : het is je geboorterecht.

Dit is in een notendop de boodschap van dit fascinerend boek dat je zeker moet gelezen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.