10 gewoonten die je leven zullen verrijken

Een gelukkige en gezonde levenswijze hangt dikwijls af van de gewoonten die je jezelf hebt aangekweekt. Het zit hem meestal in de details en een kleine verandering of correctie kan al dikwijls een groot verschil maken.

Stap voor stap gezonde gewoonten aankweken die goed voor je zijn, zullen al snel een positieve wending aan je leven geven. Wees vrij om een paar van de volgende tien gewoonten uit te testen en je die eigen te maken die je levenskwaliteit vergroten.

1. Oefen dankbaarheid

Kies ervoor om dagelijks dankbaar te zijn voor de vele zegeningen die je krijgt. Hoe klein of schijnbaar onbetekenend ook. De overvloed in je leven zal je elke dag verbazen.

2. Draag zorg voor je lichaam

gewoontenInvesteer in je mentale en lichamelijke gezondheid. Beweeg, wandel, loop, eet gezond, doe aan yoga of meditatie,…

3. Plan je dag

Structuur geeft ons veiligheid en doelgerichtheid. Maak een plan voor elke dag en hou je eraan. Het gevoel iets bereikt te hebben op het einde van de dag creëert tevredenheid en een positief zelfbeeld.

4. Wees efficiënt

Je tijd op deze wereld is beperkt. Maak er daarom zinvol gebruik van. Wees een meerwaarde voor anderen. Breng zoveel mogelijk vreugde en geluk in deze wereld.

5. Vermijd uitstelgedrag

Wees trouw aan de afspraken met jezelf. Wees integer en doe wat je zegt te zullen doen. Hoe sneller je een taak tot een goed einde brengt, des te sneller kun je nadien ontspannen en genieten.

6. Hou tijd vrij voor jezelf

Het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in de drukte van het bestaan. Neem afstand vangewoonten die drukte om je heen, zoek de stilte op om je geest tot rust te brengen en luister dan naar je innerlijke stem. Afstemmen op je innerlijke zelf leidt tot de juiste keuzes in je leven.

7. Stop en ruik de geur van de rozen

Sta regelmatig stil in je leven, neem een pauze en geniet van het moment. Ruik aan de bloem die je ontdekt langsheen je wandeling. Wees je bewust van al het mooie rondom jou. Pas dan zul je beseffen wat je allemaal mist door te weinig stil te staan bij de schoonheid van het leven.

8. Wees creatief

Schrijf, schilder, teken, speel muziek, … Vier al je talenten bot door creatief te zijn. In contact komen met je creatieve zelf opent een wereld van vreugde en plezier.

9. Blijf verbonden

gewoontenLiefdevolle relaties met je partner, gezin, familie en vrienden zijn onontbeerlijk voor je emotioneel welzijn. Een mens is een sociaal dier dat nood heeft aan contact en intimiteit.

10. Ontwikkel een ‘bedritueel’

Voldoende rust is even belangrijk als gezonde voeding. Leer stoom af te laten voor je naar bed gaat. Luister naar muziek, lees een  spiritueel boek, maak een wandeling,… en ga steeds op hetzelfde uur naar bed. Een goede nachtrust is onontbeerlijk om goed te kunnen functioneren tijdens de dag.

Wees dankbaar voor wie je bent en leer elke dag te leven met een hart vol dankbaarheid.

Breng deze tips in praktijk en je zult ontdekken dat je leven meer zin krijgt en dat je je veel beter in je vel zult voelen. En je kunt alleen maar anderen gelukkig maken als je zelf gelukkig bent…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.